donderdag 3 november 2011

Toen trokken we met z'n allen het bos in...

Woensdag 19 oktober trokken we met het hele eerste jaar Kleuteronderwijs richting Bulskampveld.
Daar hebben we de volledige dag doorgebracht in het bos. Er was amper 1 klein minpuntje die dag, het weer zat ons niet mee! We waren slechts 15 minuten in het bos aan het wandelen en we kregen een hele bui over ons. Regenen, regenen, regenen en alsof dat nog niet genoeg was begon het ook nog eens te hagelen...
We waren allemaal kleddernat, maar toch hebben we onze tocht verder gezet.

In de voormiddag leerden we alles over het bos, de bladeren, de vruchten, de kriebelbeestjes. De gidsen deden er alles aan om het ons zo boeiend mogelijk te maken.

Tegen de middag verzamelden we allen samen om te eten. Iedereen verlangde ernaar om zich even op te warmen. Heerlijk gewoon!

Maar in de namiddag zetten we onze tocht terug verder. Het weer was al een stuk beter. Dan kregen we alles te horen over de paddenstoelen en mochten we een bezoek brengen in het 'Toverbos'. Het 'Toverbos' was een nagemaakt bos waar je alles leerde kennen over bepaalde dieren. De bedoeling was dat je met een toverstok zou tikken bij het dier en dat dier begon te vertellen over zichzelf, ik vond dit zeer leerrijk!

Het was een zeer boeiende uitstap en ik heb er veel van bijgestoken.
Het staat vast... later trek ik met mijn kleuters ook naar het bos om hen deze dingen bij te brengen!

Groetjes!

Blaadjes zoeken op de determineertabel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten